Cele mai bune filme de dragoste din ultimii ani

1. A Star is Born (2018)

Regizat de Bradley Cooper, „A Star is Born” a captivat audiența cu povestea sa emoționantă și performanțele impresionante. Filmul îi are în rolurile principale pe Lady Gaga și Bradley Cooper, care joacă rolurile a doi muzicieni: Ally, o tânără talentată descoperită de Jackson Maine, un artist consacrat dar aflat în declin. Relația lor devine complexă pe măsură ce carierele lor evoluează în direcții opuse. Coloana sonoră remarcabilă și chimia incredibilă dintre cei doi actori au transformat acest film într-un clasic modern al genului.

2. La La Land (2016)

„La La Land”, regizat de Damien Chazelle, este un tribut adus vechilor musicaluri de la Hollywood, dar cu o notă modernă și vibrantă. Emma Stone și Ryan Gosling joacă rolurile principale, interpretând doi tineri care își urmăresc visele în Los Angeles: Mia, o actriță aspirantă, și Sebastian, un muzician de jazz. Povestea lor de dragoste este plină de pasiune, dar și de provocări, în timp ce fiecare încearcă să își atingă obiectivele personale. Vizualul spectaculos, coregrafia impresionantă și muzica memorabilă fac din „La La Land” un film de neuitat.

3. Call Me by Your Name (2017)

Regizat de Luca Guadagnino, „Call Me by Your Name” este o poveste intimă despre descoperirea de sine și prima iubire. Filmul este bazat pe romanul lui André Aciman și îl are în centrul său pe Elio, un tânăr de 17 ani interpretat de Timothée Chalamet, care se îndrăgostește de Oliver, un student american mai în vârstă, interpretat de Armie Hammer, ce stă cu familia sa în Italia. Filmul explorează cu delicatețe și profunditate complexitatea emoțională a relației lor. Peisajele italiene superbe și interpretările actorilor adaugă un plus de farmec acestui film emoționant.

4. The Shape of Water (2017)

„The Shape of Water”, regizat de Guillermo del Toro, este un film romantic neconvențional care a câștigat numeroase premii, inclusiv Oscarul pentru cel mai bun film. Povestea se desfășoară în timpul Războiului Rece și o are în centrul său pe Elisa, o femeie mută care lucrează ca îngrijitoare într-un laborator guvernamental. Ea descoperă și se îndrăgostește de o creatură acvatică ținută captivă acolo. Povestea lor de dragoste, care transcende barierele convenționale, este profundă și emoționantă. Elementele fantastice și estetica vizuală unică a lui del Toro fac din acest film o experiență cinematică extraordinară.

5. Brooklyn (2015)

Regizat de John Crowley, „Brooklyn” este un film de dragoste clasic bazat pe romanul lui Colm Tóibín. Filmul spune povestea lui Eilis Lacey, o tânără irlandeză interpretată de Saoirse Ronan, care emigrează în Brooklyn în anii 1950 în căutarea unei vieți mai bune. Acolo, ea se îndrăgostește de un tânăr italian, Tony, interpretat de Emory Cohen. Pe măsură ce relația lor se dezvoltă, Eilis trebuie să se confrunte cu dilema alegerii între noua sa viață în America și rădăcinile sale din Irlanda. Performanțele excelente și povestea emoționantă fac din „Brooklyn” un film de neuitat.

6. Before We Go (2014)

„Before We Go” este un film romantic regizat de Chris Evans, care joacă și rolul principal alături de Alice Eve. Povestea se desfășoară într-o singură noapte în New York, unde Nick, un muzician de stradă, întâlnește pe Brooke, o femeie care a pierdut trenul și este în nevoie de ajutor. Pe măsură ce își petrec noaptea împreună, cei doi dezvoltă o conexiune profundă, discutând despre viețile și visele lor. Filmul explorează temele de vulnerabilitate și descoperire personală, capturând perfect magia și incertitudinea începutului unei noi relații.

7. Me Before You (2016)

Regizat de Thea Sharrock, „Me Before You” este o adaptare a romanului best-seller scris de Jojo Moyes. Emilia Clarke o interpretează pe Louisa Clark, o tânără plină de viață și optimism, care devine îngrijitoarea lui Will Traynor, un bărbat bogat și atrăgător interpretat de Sam Claflin, care a rămas paralizat în urma unui accident. Relația lor evoluează dincolo de diferențele inițiale și preconcepțiile sociale, devenind o poveste de dragoste emoționantă și profundă. Filmul explorează teme de curaj, sacrificiu și iubire necondiționată.

8. Blue Jay (2016)

„Blue Jay”, regizat de Alex Lehmann, este un film romantic independent ce explorează temele nostalgiei și a regăsirii. Filmul îi are în rolurile principale pe Mark Duplass și Sarah Paulson, care joacă doi foști iubiți din liceu, Jim și Amanda, ce se reîntâlnesc întâmplător în orașul natal. Pe măsură ce își petrec ziua împreună, rememorând trecutul și confruntându-se cu deciziile luate de-a lungul anilor, cei doi descoperă că sentimentele lor nu au dispărut niciodată complet. Filmul este o explorare sensibilă a dragostei pierdute și a șanselor ratate, cu interpretări autentice și emoționante.

9. To All the Boys I’ve Loved Before (2018)

Regizat de Susan Johnson, „To All the Boys I’ve Loved Before” este o comedie romantică bazată pe romanul cu același nume scris de Jenny Han. Lara Jean Covey, interpretată de Lana Condor, este o adolescentă a cărei viață se schimbă radical când scrisorile de dragoste secrete pe care le-a scris băieților de care s-a îndrăgostit sunt trimise acestora fără știrea ei. Relația ei falsă cu Peter Kavinsky, interpretat de Noah Centineo, se transformă treptat într-o poveste de dragoste autentică. Filmul a fost apreciat pentru povestea sa dulce și autentică, devenind un favorit al publicului tânăr.

10. The Big Sick (2017)

Regizat de Michael Showalter, „The Big Sick” este o comedie romantică bazată pe povestea reală a scenariștilor Kumail Nanjiani și Emily V. Gordon. Kumail joacă rolul propriu, un comedian pakistanez care se îndrăgostește de Emily, interpretată de Zoe Kazan. Povestea lor de dragoste este complicată de diferențele culturale și de așteptările tradiționale ale familiei lui Kumail. Când Emily se îmbolnăvește grav, Kumail se apropie de părinții ei, interpretat de Holly Hunter și Ray Romano. Filmul explorează cu umor și sinceritate provocările relațiilor interculturale și puterea iubirii adevărate.

Leave a Reply