Tratamentul varicelor cu laser: tehnica modernă

Varicele sunt o afecțiune comună a venelor care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Această condiție se manifestă prin dilatarea și înțepenirea venelor, în special în membrele inferioare, și poate provoca simptome neplăcute precum durere, senzație de greutate și umflare. Cu toate acestea, există numeroase opțiuni de tratament disponibile, iar una dintre cele mai moderne și eficiente metode este tratamentul cu laser. În acest articol, vom explora tehnica de tratament a varicelor cu laser, beneficiile sale și cum funcționează.

Cum Funcționează Tratamentul cu Laser pentru Varice:

Tratamentul cu laser pentru varice, cunoscut și sub numele de terapie cu laser endovenos (EVLT), este o procedură minim invazivă care vizează venele varicoase. Iată cum funcționează această tehnologie modernă:

 1. Evaluarea Preliminară: Înainte de a începe tratamentul, medicul va efectua o evaluare detaliată a venelor afectate folosind ultrasunete. Aceasta ajută la determinarea locației exacte a varicelor și a gradului de severitate.
 2. Anestezie Locală: Pacientul primește o anestezie locală pentru a minimiza disconfortul în timpul procedurii.
 3. Introducerea Sondei cu Laser: Prin intermediul unei mici incizii, se introduce o sondă cu laser în vena afectată. Sonda este ghidată folosind ultrasunete pentru a ajunge în locul corect.
 4. Tratamentul cu Laser: Odată ce sonda cu laser este în poziție, acesta emite energie luminoasă sub formă de laser în interiorul venei varicoase. Aceasta încălzește peretele venos și face ca vena să se închidă și să își piardă funcționalitatea.
 5. Reabsorbția Venei: După ce vena a fost tratată cu laser, corpul va începe să reabsorbe treptat materialul venos închis, eliminând astfel vena din sistemul circulator.
 6. Recuperarea: Pacientul este monitorizat de medic și poate pleca acasă în aceeași zi. Perioada de recuperare este de obicei scurtă, iar majoritatea oamenilor pot reveni la activitățile lor normale în câteva zile.

Beneficiile Tratamentului cu Laser pentru Varice:

Tratamentul cu laser pentru varice are numeroase beneficii care îl fac o opțiune atractivă pentru cei care suferă de această afecțiune:

 1. Procedură Minim Invazivă: Nu este necesară o intervenție chirurgicală majoră. Se folosește doar o mică incizie pentru a introduce sonda cu laser.
 2. Reabilitare Rapidă: Pacienții se recuperează de obicei rapid și pot reveni la activitățile lor obișnuite în scurt timp.
 3. Eficiență: Tratamentul cu laser este eficient în închiderea venelor varicoase și în eliminarea simptomelor asociate.
 4. Confort: Deoarece se utilizează anestezie locală, procedura este relativ confortabilă pentru pacienți.
 5. Cosmetică: După tratament, venele varicoase devin mai puțin vizibile sau dispar complet, îmbunătățind aspectul pielii.

Cine Este Candidat Pentru Tratamentul cu Laser:

Tratamentul cu laser pentru varice poate fi o opțiune potrivită pentru mulți pacienți, dar este important să fiți evaluați de un specialist înainte de a decide asupra procedurii. Candidații obișnuiți includ persoanele cu vene varicoase moderate până la severe, care nu au obținut rezultate satisfăcătoare cu tratamente conservatoare precum purtarea de ciorapi de compresie sau schimbări ale stilului de viață.

Concluzie:

Tratamentul cu laser pentru varice reprezintă o opțiune modernă și eficientă pentru gestionarea acestei afecțiuni comune. Cu ajutorul tehnologiei laser, venele varicoase pot fi tratate cu succes, aducând alinare și îmbunătățind calitatea vieții pacienților. Dacă suferiți de vene varicoase, consultați un medic specializat pentru a afla dacă tratamentul cu laser este potrivit pentru dvs. și pentru a discuta beneficiile și riscurile asociate procedurii.

Leave a Reply